Omega-3 : Vitenskapen bak?

Flerumettede fettsyrer påvirker celles signaler og kommunikasjonen mellom cellene.

For eksempel er omtrent 30 % av alle fettsyrer i den ytre segmentmembranen i øynene er omega-3-fettsyrer.

Omega-3 konkurrerer med omega-6 om introduksjon i cellene, noe som påvirker balansen mellom disse fettsyrene.

Arakidonsyre er:

  • En omega-6-fettsyre,
  • Frigjøres fra cellemembraner ved aktivering, og
  • Danner viktige betennelsesfremkallende stoffer som prostaglandiner og tromboksaner.

Omega-3-fettsyrer reduserer betennelse ved å fortrenge arakidonsyre fra membranene og dermed redusere syntesen av disse betennelsesfremkallende mediatorene.

Farmasøytiske produkter som betennelsesdempende og smertelindrende retter seg mot arakidonsyremetabolismen for å dempe betennelse.

Den gode nyheten er at målbare endringer skjer i cellemembraninnholdet i løpet av dager etter at det daglige forbruket av disse fettsyrene øker


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *